Történetünk:

Hajónapló 2017.12.02.
Ahogy visszaemlékszem a kezdetekre… egészen pontosan 2014.novemberére, mikor a Rumproof legénysége először húzta fel árbócára a fekete vitorlát, tudatosul bennem, hogy immáron harmadik éve szeljük a habokat újabb és újabb kalandok után kutatva. A legénység első kalandozásait, a históriások “Black Flag in the Sky” címmel örökítették meg az utókor számára, mely egy hat tételes kalóznótákat tartalmazó [EP] formájában hallható.
Rogues of the Seven Seas [LP] (2018)

Black Flag in the Sky [EP] (2016)

A legénység akkor még a kezdeti felállásban zúzta az országot.
(Ez úton szeretnék köszönetet mondani…, :
Kún Norbertnek – basszusgitár/vokál
Gortva Dánielnek – hegedű
Kovács Gergelynek – szintetizátor
majd a későbbiekben: Hegyi Dávidnak – basszusgitár Bicskó Attilának – basszusgitár … hogy munkátokkal és jelenlétetekkel hozzájártultatok a zenekar működéséhez/alakulásához. Köszönjük Srácok!)
A Rumproof legénysége 2017. februárjában nyerte el jelenlegi
felállását:
Horváth Máté – főének (kapitány)
Szűcs Péter – gitár/vokál (első tiszt)
Bergics András – hegedű/vokál
Szórádi Dávid – szintetizátor
Szászi Kristóf – basszusgitár
Deria Dávid – dobok
Azóta is a hazai Folk-Metal színtéren mozgolódó zenekarok sorait erősítjük azzal a fűszerrel, hogy zenénkben a kalókultuszhoz tartozó népzenei dallamokat ötvözzük zúzós, döngölős, itt-ott feszes, néhol matekos metal elemekkel. Hehe… meg sok egyéb mással . A zeneiség mellett megjelenésünkkel és színpadi játékunkkal kicsit a színház világát is igyekszünk belecsempészni koncertjeinkbe. Dalszövegeink és nótáink vegyes érzelmi hullámzással bombázzák a zenénkre tomboló közönséget. Van a koncerten zúzás, mmm… egy kis para, kis érzelgés (lávjámán’), hehe… trágárság … ^^ (elvégre kalózok vagyunk bazzeg’)… metálmulatós, néha egy kis meztelenkedés, mítoszkodás, kis harc, … ivászat. Na meg sok-sok minden amit megtapasztalhattok, ha eljöttök és velünk együtt a legénység szerves részévé váltok. Vagy itt, vagy ott… esetenként amott! Persze… a főszerep a jókedvé és a mulatásé. Valahogy így kapjátok eredményül mindazt, ami Rumproof…
Rövid leírás:
Sziasztok! Mi vagyunk a Rumproof zenekar és kalóz-metált játszunk!  /a fentebbi leírás izgalmasabb  /